Новини

Дезінфікуючі засоби для магазинів та торгових приміщень

Дезінфікуючі засоби для магазинів та торгових приміщень

Зміст

Попри те, що глобальна пандемія успішно завершилася, вимоги до підтримки гігієни в громадських місцях з високою прохідністю все ж таки залишаються на дуже високому рівні. Адже в магазинах і торгових центрах легко поширюються інфекційні захворювання, і дуже важливо забезпечити безпеку як клієнтів, так і співробітників. Впоратися з цією метою допоможуть дезінфекційні засоби для магазинів. Але якими вони є? І як їх вибрати? Спробуємо розібратися детальніше.

У чому складність вибору дезінфекційних засобів для магазину?

Тим, хто шукає гарний дезінфекційний засіб для магазину, варто прийняти той факт, що у разі дезінфекції торгових залів, складів та підсобних приміщень неможливо обмежитися лише одним засобом. Річ в тому, що в кожному магазині є багато різних видів поверхонь, зокрема:

  • підлога, двері, стіни, поверхні меблів;

  • касові апарати, комп'ютери та інша техніка;

  • скла та дзеркала;

  • ручки дверей та торгових візків, вимикачі;

  • санітарні зони, у тому числі раковини, туалети та ін.

Кожна категорія вимагає застосування спеціальних засобів дезінфікування, адже далеко не всі розчини є безпечними для різних матеріалів.

Різновиди дезінфекційних засобів для магазинів та торгових приміщень

Дезінфекція магазинів та торгових приміщень може здійснюватися за допомогою різних дезінфектантів. І одними з найпоширеніших і водночас ефективних є:

  • Хлорвмісні препарати. Вони виготовляються на основі гіпохлориту натрію і мають потужні антимікробні властивості. Такі дезінфектанти допомагають позбутися більшості бактерій, вірусів та грибів. Хлоровмісні розчини найчастіше застосовують для миття підлог та санітарної зони (санвузлів), де потрібен високий ступінь очищення. Однак вони мають досить специфічний запах, тому можуть використовуватися прибирачем лише за відсутності відвідувачів. Крім того, такі засоби не можна застосовувати на деяких поверхнях (в т.ч. металевих або покритих тканиною). Серед засобів, що містять хлор, які можуть використовуватися для дезінфекції в магазині та торгових приміщеннях — Саніліт і Санідез. Вони мають дуже зручну форму випуску – таблетки, які полегшують дозування та швидко розчиняються.

  • Спиртовмісні засоби. Це антисептики швидкої дезінфекції. Вони мають спиртову основу, тому швидко випаровуються і не залишають слідів. Саме їх можна використовувати для обробки касових апаратів, дверних ручок, вимикачів та ін. Вони знищують багато видів бактерій та вірусів, проте при регулярному нанесенні можуть пошкоджувати лаковані поверхні та деякі види пластику. Відмінним вибором може бути антисептик Манорм Експерт.

  • Кошти з урахуванням ЧАС (четвертинних амонієвих сполук). Це популярні та високоефективні дезінфектанти, які зазвичай не мають неприємного запаху та не завдають шкоди поверхням. Вони підходять до застосування різних об'єктів, зокрема. підлоги, меблів, дверних ручок та ін. Для дезінфекції магазинів та торгових приміщень можна використовувати засіб Септолайн.

Зазвичай перерахованих категорій дезінфектантів достатньо, щоби підтримувати чистоту в магазині та торговому приміщенні.

Як правильно повинна проводитися дезінфекція у приміщеннях: базові рекомендації

Щоб дезінфекційні заходи давали необхідний результат, важливо проводити їх відповідно до регламенту. Дуже важливо:

  • чітко дотримуватись інструкції виробника щодо застосування того чи іншого засобу;

  • використовувати особисті засоби захисту - рукавички, а у разі роботи з хлорсодержащими засобами - респіратор та окуляри;

  • скрупульозно дотримуватися графіка збирання.

Зазвичай дезінфекція проводиться щодня і має на увазі ретельну обробку всіх поверхонь. При необхідності дезінфекційне прибирання у санвузлах може виконуватись кілька разів на день. А в несприятливий епідеміологічний період також рекомендується раз на 2-3 години проводити дезінфекцію високовикористовуваних поверхонь - ручок дверей, касових апаратів та ін.