Новини

Дезінфікуючі засоби для харчової промисловості

види, особливості та рекомендації щодо вибору

Дезінфікуючі засоби для харчової промисловості

Зміст

Харчові продукти повинні відповідати високим стандартам якості та безпеки. Тому виробництво харчової продукції вимагає скрупульозного дотримання санітарно-гігієнічних норм, адже в іншому випадку продукція може стати небезпечною для споживачів, швидко псуватися та викликати економічні збитки для компанії або псувати її імідж на ринку. Дезінфекційні засоби для харчової промисловості повинні підбиратися з урахуванням актуальних вимог законодавства, характеру та виразності забруднень, особливостей обладнання та умов роботи підприємства. Давайте розглянемо, якими вони мають бути більш докладно.

Якими мають бути дезінфекційні засоби для харчових виробництв

Перед тим як вибирати деззасоби для харчової промисловості, необхідно обов'язково звернути увагу на деякі специфічні особливості таких підприємств:

  • важливість регулярної та комплексної дезінфекції;

  • підвищений ризик занесення патогенних мікроорганізмів разом із сировиною для продукції, що доставляється ззовні;

  • низька ефективність класичної дезінфекції для профілактики інфікування продукції;

  • можливість перехресного зараження працівників;

  • підвищений ризик інфікування приміщень та продукції мікрофлорою співробітників;

  • обладнання, схильне до корозії.

Саме тому деззасоби для харчової промисловості мають відрізнятися високою ефективністю та знищувати широкий спектр патогенних мікроорганізмів в умовах збереження безперервності циклу виробництва.

Які засоби можуть використовуватись для дезінфекції у харчовій промисловості?

Дезінфекційні засоби для харчових виробництв повинні насамперед відповідати стандартам якості, що має підтверджуватись відповідною документацією (наявністю сертифікату якості). Також вони повинні:

  • надійно інактивувати різноманітні патогени (бактерії, грибки, віруси), зокрема стійкі до дезінфекції;

  • запобігати розвитку патогенної мікрофлори – давати тривалий ефект;

  • позбавляти виникнення неприємних запахів;

  • залишатися безпечними для поверхонь, що проходять обробку.

Для різних цілей та етапів дезінфекції можуть використовуватись різні дезінфекційні засоби для харчової промисловості. Зокрема, можливе застосування:

  • хлорактивних дезінфектантів;

  • киснеактивних засобів;

  • катіонно-поверхнево-активних речовин (зокрема четвертинних амонієвих сполук);

  • третинних амінів;

  • полімерних похідних гуанідину;

  • спиртових антисептиків - для санації шкіри та екстреної дезінфекції невеликих за площею поверхонь.

Для забезпечення високої безпеки харчової продукції потрібне використання засобів різних хімічних груп. Одні з них підходять для миття обладнання, інші - для обробки поверхонь, треті - для використання співробітниками з метою дотримання саннорм. Також не варто забувати й про необхідність регулярної обробки санітарних, технічних та службових приміщень.

Які купити деззасоби для харчової промисловості?

Підбір дезінфекційних засобів для харчових виробництв залежить від призначення такої продукції:

  • для дезінфекції кухонного інвентарю варто використовувати засоби з миюними та дезінфікуючими властивостями, наприклад Чистолайн Посуд, який ефективно справляється з грампозитивними та грамнегативними бактеріями, а також має противірусні та протигрибкові властивості, водночас відмінно усуває забруднення;

  • миття та одночасна дезінфекція поверхонь приміщень у цеху та санітарно-технічного обладнання може здійснюватися за допомогою засобу Чистолайн Універсал, що відрізняється потужними мийними властивостями, знищує бактерії, грибки та віруси;

  • для очищення обладнання, дезінфекції харчових відходів та санобробки кухонного інвентарю відмінно підходять засоби Септамін, Септолайн та Ганзін Комбі, які борються з бактеріями, вірусами, грибками та їх спорами, водночас не завдають шкоди оброблюваним поверхням, зокрема не викликають корозії металу;

  • для дезінфекції транспорту, призначеного для перевезення харчових продуктів, а також для дезінфекції та знезараження об'єктів, які постраждали від цвілі, чудово підходить засіб Екомент Форте, який характеризується потужними бактерицидними якостями, знищує широкий спектр вірусів і грибків;

  • для дезінфекції повітря на підприємстві, обробки систем вентиляції та кондиціювання варто вибрати Вернедор Преміум, цей засіб може використовуватися для розпилення, він ефективно знищує різні бактерії (зокрема особливо небезпечні), віруси та грибки;

  • щоб провести дезінфекцію санітарних та технічних приміщень, поверхонь та меблів у них можна використовувати Вірапав – надійний дезінфектант з широкою антимікробною та противірусною активністю.

Усі перелічені вище дезінфектанти від MDM Group відповідають актуальним стандартам якості та вимогам безпеки. Вони прості у застосуванні, економічні та надійно справляються з поставленими завданнями.

Засіб дезінфекційний мийний Чистолайн Посуд

Засіб дезінфекційний мийний Чистолайн Посуд

156.00 ₴

Засіб дезінфекційний Септамін

Засіб дезінфекційний Септамін

1266.00 ₴

Засіб дезінфекційний Септолайн

Засіб дезінфекційний Септолайн

940.00 ₴

Засіб дезінфекційний Ганзин-Комбі

Засіб дезінфекційний Ганзин-Комбі

786.00 ₴

Засіб дезінфекційний Вернедор-Преміум

Засіб дезінфекційний Вернедор-Преміум

606.00 ₴