Новини

Що таке диспенсери? Які бувають, де застосовуються

особливості та рекомендації щодо вибору

Що таке диспенсери? Які бувають, де застосовуються

Зміст

Ретельна гігієна рук є важливою умовою профілактики розвитку та розповсюдження різних захворювань. І слідкувати за нею потрібно абсолютно скрізь — як удома, так і у навчальних закладах, офісах та на підприємствах. А в медичній та косметологічній галузі без повноцінної гігієни зовсім не обійтися. І щоб забезпечити підтримку гігієни на дуже високому рівні, варто використати диспенсер. Це простий пристрій, який можна встановити абсолютно будь-де. Спробуємо розібратися детальніше, що таке диспенсер, навіщо він потрібен і як його вибрати.

Що таке диспенсер і навіщо він потрібний?

Диспенсер – це спеціальний аксесуар, який полегшує дозування мийних засобів та антисептиків, а також скорочує їхню витрату. Він має вбудований механізм подачі рідини або густого мила та забезпечує максимальний рівень гігієнічності. Завдяки наявності диспенсера долоні не контактують із вмістом пристрою, що гарантує відмінний захист від передачі інфекції між людьми.

Виробники пропонують три основні види диспенсерів:

Спробуємо розглянути їх особливості детальніше.

Механічні диспенсери

Механічний диспенсер для мийного засобу або антисептика – це простий пристрій, який подає порцію рідини кнопковим чи натискним способом. Він відрізняється доступною вартістю, простим функціоналом та легкістю обслуговування. Механічний диспенсер найчастіше купують для дому. Також він може стати непоганою знахідкою для застосування в офісі, де працює мало працівників.

Основні переваги такого пристрою:

  • видача фіксованої порції мила чи антисептика;

  • відсутність контакту шкіри з мийним засобом або антисептиком у ємності;

  • доступна ціна;

  • відсутність необхідності підключення до електромережі чи наявності батарейок.

Механічний диспенсер для мила чи антисептика має лише один недолік: потребує контакту з кнопкою або місцем натиску.

Ліктьовий диспенсер для мила

Даний пристрій насправді є підвидом механічного, оскільки працює за тим самим принципом. Однак диспенсер для рідкого ліктьового мила відрізняється принципом роботи — для видачі порції рідини потрібно натиснути на важіль ліктем. Це дозволяє уникнути контакту кистей та пальців з приладом.

Пристрій дозволяє підтримувати відмінний рівень чистоти навіть у громадських місцях з високою прохідністю. Це може бути дуже зручним для медичних працівників, для яких скрупульозне дотримання гігієни є важливою необхідністю. Також диспенсер для рідкого ліктьового мила багато хто радить купити на кухню: щоб помити брудні руки, не потрібно торкатися корпусу приладу. Ще його встановлюють у громадських чи приватних вбиральнях. Пристрій забезпечує безвідмовну подачу та економну витрату мила.

Єдиний недолік, який має такий диспенсер для рідкого мила – не найпривабливіший вигляд. Однак для використання на підприємствах та медзакладах дизайн виробу відіграє вторинну роль.

Диспенсер сенсорний: характеристики

У торгово-розважальних центрах, санвузлах вокзалів чи лікарень краще встановити диспенсер для мила сенсорний. Такий пристрій допоможе підтримувати руки в ідеальній чистоті, тому що не вимагає жодних дотиків до дозатора - достатньо лише піднести долоні до пристрою. Також саме йому віддають перевагу, якщо шукають якісний медичний диспенсер. Адже за умов оглядових кабінетів та інших приміщень у лікарні чи поліклініці важливу роль відіграє профілактика поширення інфекції.

Сенсорним може бути диспенсер для антисептика. Такий засіб розпорошує дезінфекційну речовину як спрей, що дозволяє рівномірно обробити всю шкіру рук.

Види диспенсерів залежно від виду кріплення

Найкращий вибір для домашнього застосування - настільний диспенсер. Він відрізняється невеликою вагою, компактністю та мобільністю. Такі моделі можна легко переставляти, наприклад, з кухні в санвузол.

Так сенсорний диспенсер для рідкого мила MANORM може бути дуже зручним - він дуже швидко спрацьовує після піднесення долонь до краника, відрізняється привабливим футуристичним дизайном і легко миється. Наявність функції спінювання дає можливість додатково заощадити вартість мийних засобів.

У загальноосвітніх установах та громадських місцях все ж таки краще розмістити диспенсер для рідкого мила настінний — механічний або сенсорний. Такі пристрої кріпляться надійно, що ускладнює їх викрадення, унеможливлює випадкове падіння та пошкодження. Наприклад, ручний диспенсер під спрей FENGJIE BATHROOM може кріпитися на поверхню як за допомогою дюбелів (які йдуть в комплекті), так і двосторонньої клейкої стрічки.

Отже, вибір диспенсера залежить насамперед призначення такого пристрою. А вибираючи такий виріб, зважайте на репутацію фірми-виробника. Дійсно якісні диспенсери служитимуть упродовж тривалого часу.

Коментарі

Написати коментар