Новини

Особливості вибору та використання мийних засобів для ванної кімнати

Особливості вибору та використання мийних засобів для ванної кімнати

Зміст

Ванна кімната — це місце, де ми проводимо щодня чимало часу. І дуже важливо підтримувати її у чистоті, адже від стану цього приміщення прямо залежить наше здоров'я та здоров'я всіх членів сім'ї. А ще регулярне та якісне прибирання у ванній допомагає продовжити термін служби сантехніки, зберегти привабливість матеріалів та продовжити життя ремонту. Але як правильно вибрати мийні засоби для ванної кімнати? На що треба звернути увагу?

Як вибрати оптимальні мийні засоби: практичні рекомендації

Підібрати хороший засіб для миття ванни непросто. На сучасному ринку побутової хімії представлено величезну різноманітність такої продукції у вигляді рідин, паст, порошку, молочка, гелів. Усі вони, начебто, мають однаковий функціонал. Але насправді не все так просто. Товари для прибирання у ванній кімнаті значно відрізняються один від одного. І щоб підібрати ідеальний варіант, потрібно враховувати:

  • Тип поверхні. Різні види поверхні можуть вимагати різного підходу до прибирання. Наприклад, дзеркала та керамічна раковина, підлога та душова кабіна можуть вимагати абсолютно різних засобів для миття.

  • Призначення. У разі боротьби зі специфічними забрудненнями, наприклад, вапняним нальотом чи пліснявою, потрібно використовувати особливу побутову хімію, яка створена спеціально для усунення таких дефектів.

  • Виробник. Не варто сліпо довіряти рекламі. Віддавайте перевагу засобам тих виробників, які спеціалізуються саме на побутовій хімії та аналогічних товарах. Найкраще, щоб їхня продукція була сертифікованою та це підтверджувалося відповідними документами.

Ціна засобів для прибирання ванни абсолютно не корелює з якістю такої продукції. Навіть відносно дешеві товари можуть бути дуже ефективними. Враховуйте, що в кінцеву вартість товару входять не лише витрати на виробництво, а й доплати за розкрученість бренду та рекламу.

Які потрібні засоби для прибирання у ванній кімнаті?

Вибираючи засоби для чищення ванної, варто звернути увагу на:

  • Універсальні мийні засоби. Саме до таких належить Чистолайн Універсал. Це мийний засіб, який допоможе відмити всі поверхні у приміщенні, зокрема з кераміки, скла або металу. Він не схильний залишати наліт чи розводи на поверхнях, надійно нейтралізує неприємний запах та усуває органічні забруднення. Такий засіб досить часто використовують для миття стін та підлоги.

  • Мийні засоби для усунення вапняного нальоту. Вапняний наліт, як відомо, - це дуже поширена проблема, яка може завдати чимало складнощів при прибиранні у ванній. Він виникає через підвищений вміст солей у складі води та може осідати абсолютно скрізь, куди потрапляють краплі. Але найсильніше від вапняного нальоту страждає ванна, раковина та крани. І відчистити його допоможуть лише спеціальні засоби, наприклад, Чистолайн WC, Чистолайн Ванна кімната чи Чистолайн Антинакип. Всі вони діють дуже ефективно, а для досягнення позитивного ефекту їх потрібно лише нанести на проблемні місця та залишити на 10-15 хвилин. При сильних забрудненнях може знадобитися також незначна механічна дія - варто потерти забруднені місця. Такі мийні засоби для ванни можуть використовуватися абсолютно на всіх поверхнях, зокрема на кахлі, сантехніці, душовій кабінці та ін. А такі засоби як Чистолайн WC і Чистолайн Ванна кімната багато експертів називають ідеальним вибором для ванни та санвузла, адже вони відмінно підходять для миття ванної та унітазу (зокрема справляються з сечовим каменем). Чистолайн WC має звужену форму, а Чистолайн Ванна кімната – розпилювач для швидкого розподілу поверхнями.

  • Мийні засоби для скла. Практично в кожній ванні є дзеркало, і щоб воно залишалося ідеально чистим і блискучим, його потрібно майже щодня протирати від забруднень. І для такого прибирання потрібні спеціальні засоби, наприклад Чистолайн Скло. Така побутова хімія легко розпорошується по поверхнях і не ушкоджує їх, завдяки їй скло залишається чистим, а навколишні поверхні (з хрому, нержавіючої сталі) не ушкоджуються. Також Чистолайн Скло можна використовувати для миття інших дзеркальних поверхонь, кахлю, керамічних поверхонь, хромованих деталей та ін.

  • Засоби від плісняви. Ванна кімната завжди знаходиться в зоні ризику появи плісняви, адже тут більшість часу підтримується вологий мікроклімат. І за перших ознак цвілі на стінах варто не зволікати, а діяти. Позбутися грибка у ванній допоможуть засоби на основі хлору, наприклад, Саніліт або спеціальні протигрибкові препарати, наприклад, Ганзін комбі.

Незалежно від того, які засоби для ванної кімнати ви вибрали, варто враховувати, що їхня ефективність багато в чому залежить від правильності використання. Не варто експериментувати – дотримуйтесь рекомендацій виробника.