Новини

Прибирання та дезінфекція на кухні

прості поради для здоров'я усієї родини

Прибирання та дезінфекція на кухні

Зміст

Приготування їжі - це особливий процес, який вимагає не тільки натхнення та знання рецептури, а й скрупульозного дотримання правил гігієни. Адже робота із сирими продуктами супроводжується високим ризиком передачі інфекційних агентів, зокрема й інфікуванням готової їжі. Але дезінфекція та, за необхідності, стерилізація дозволяють знизити ризики таких неприємних наслідків до нуля. Спробуємо розібратися, як має проводитися дезінфекція кухні, і які варто вибрати дезінфекційні засоби для кухні.

Прибирання та дезінфекція кухні: різниця та особливості

Більшість з нас вважає, що для підтримання чистоти на кухні необхідно просто регулярно мити посуд та поверхні за допомогою доступних мийних засобів, які можна купити у кожному магазині. Ці заходи, безумовно, роблять навколишній простір візуально чистим, але для повної чистоти їх недостатньо. Звичайне миття не допомагає усунути потенційно небезпечні хвороботворні мікроорганізми. Так, наприклад, після приготування їжі з яєць на поверхнях може залишитися сальмонела – дуже небезпечна бактерія, здатна призвести до розвитку тяжкого інфекційного захворювання. Тому повноцінне прибирання кухні повинно включати і очищення, і дезінфекцію.

Варто враховувати, що дезінфекція зовсім не означає стерилізацію. Така процедура необхідна у медичних закладах, косметологічних кабінетах та інших аналогічних організаціях. У разі роботи на кухні достатньо загальних заходів дезінфекції.

Важливо пам'ятати, що дезінфекція незамінна у разі, якщо йдеться про кухні у місцях громадського харчування. Ознайомитись з інформацією на цю тему можна тут.

Які обрати дезінфекційні засоби для кухні?

Для повсякденного прибирання на кухні можна використовувати звичайні мийні засоби, а також мийні засоби з дезінфекційними властивостями. Останні не тільки ефективно прибирають забруднення, але й знищують патогенні мікроорганізми, що мінімізує ризики інфікування. Відмінним вибором стануть:

  • Чистолайн Універсал. Такий засіб допомагає очистити фасади кухонних шаф, стільницю та підлогу. Він простий у застосуванні та має відмінні мийні якості, водночас справляється з вірусами, бактеріями та грибками.

  • Чистолайн Посуд. Це концентрат, який чудово підходить для ручного миття посуду. З його допомогою можна легко знезаразити та очистити навіть той посуд, який контактував із сирим м'ясом, рибою та немитими овочами чи фруктами.

Якщо йдеться про миття посуду в посудомийній машині, немає потреби використовувати дезінфекційні засоби. Адже така техніка обдає посуд окропом та обробляє паром, що супроводжується знищенням усіх патогенних мікроорганізмів. А щоби всі забруднення відчистилися та посуд набув приємного блиску, краще додати в мийку спеціальний засіб — Чистолайн Автомат.

Екстрена дезінфекція кухні може знадобитися, якщо хтось із сім'ї захворів. У такому випадку обробка може включати застосування більш серйозних дезінфекторів до яких відноситься, наприклад, Септамін або Септонорм. Такі засоби підходять для обробки різних поверхонь, вони надійно знищують різні патогенні віруси та бактерії, з якими не впораються звичайні миючі засоби та дезінфектори для повсякденного застосування.

Засіб миючий Чистолайн Універсал
Рекомендуємо
1 відгук

Засіб миючий Чистолайн Універсал

75.00 ₴

Засіб миючий Чистолайн Посуд
3 відгуки

Засіб миючий Чистолайн Посуд

78.00 ₴

Засіб миючий Чистолайн автомат
1 відгук

Засіб миючий Чистолайн автомат

258.00 ₴

Засіб дезінфекційний Септамін
1 відгук

Засіб дезінфекційний Септамін

1266.00 ₴

Засіб дезінфекційний Септонорм

Засіб дезінфекційний Септонорм

924.00 ₴

Коментарі

Написати коментар