Новини

Як помити вікна без розводів? Які засоби використати?

Як помити вікна без розводів? Які засоби використати?

Зміст

Миття вікон – це важливий етап прибирання у будинку. Адже чисте до скрипу скло додає святкового настрою, крізь нього й на світ дивитися веселіше. Але далеко не всі господині миють вікна із задоволенням. Багато хто просто ненавидить цей етап генерального прибирання, тому що привести шибки в ідеальний стан буває дуже й дуже непросто. На них часто залишаються непривабливі розводи, ворсинки та інші сліди. Але що робити? Як помити вікна без розводів? Спробуємо розібратися, як вирішити це завдання максимально просто та ефективно.

Що потрібно підготувати: результат залежить від дрібниць

Щоб миття вікон приносило задоволення від результату, а не розчарування, дуже важливо запастись простими та доступними аксесуарами, які допоможуть оптимізувати процес. Відмінною знахідкою для дому чи офісу можуть стати:

  • Спеціальний скребок. За наявності значних забруднень на вікнах віддайте перевагу моделям з поролоновою насадкою. Вона діятиме як губка, відтираючи бруд. (Звичайно, якщо на вікнах є бризки бруду та інші серйозні забруднення, краще відразу витерти їх звичайною вологою губкою, а не розмазувати по всьому склу). В інших випадках можна використовувати тонкий пластиковий скребок із гнучкою силіконовою верхньою частиною. Він легко лягає в руку та добре видаляє надлишок вологи з поверхні скла.

  • Серветка із мікрофібри. Нині такий виріб можна купити у господарському відділі будь-якого супермаркету. І в справі миття вікон він може виявитися просто незамінним. Мікрофібра відмінно вбирає вологу, збирає забруднення та буквально полірує поверхню, не залишаючи по собі подряпин та дефектів.

Важливо враховувати, що для отримання відмінного ефекту мікрофібра має бути сухою та чистою. Тому щоб вимити кілька вікон у будинку, краще запастися кількома серветками. А після використання їх можна прополоскати в чистій воді та висушити для використання надалі.

Як вибрати засіб для миття вікон: чи допоможуть народні рецепти?

Попри широкий вибір засобів для миття вікон, багато господинь не можуть з їх допомогою досягти відмінного результату. Тому в хід йдуть народні засоби - мильні розчини, суміші з нашатирю та оцту тощо. Звичайно, кожен може експериментувати зі своїм склом на своє задоволення. Але, на жаль, навіть розрекламовані народні рецепти з інтернету не завжди дають потрібний результат.

На допомогу може прийти побутова хімія від перевірених брендів. Вибирайте продукцію тих виробників, які спеціалізуються саме на виробництві побутової хімії та супутніх товарів. Відмінним вибором може стати Чистолайн Скло – засіб від відомого українського бренду MDM Group. Його склад продуманий до дрібниць таким чином, щоб користувач міг без особливих зусиль досягти ідеальної прозорості скла без розводів і ідеального блиску дзеркал.

Декілька секретів успішного миття вікон

Щоб досягти ідеальної чистоти скла, варто звернути увагу на деякі, здавалося б, неочевидні моменти, зокрема:

  • Погоду. У спеку під сонячним промінням скла висихають дуже швидко, ще до того, як ви встигнете витерти їх насухо. Звичайно ж, на них можуть залишитись розводи. Крім того, яскраве сонячне світло завадить оцінити чистоту та прозорість скла. Найкраще розпочинати миття під час безвітряної, прохолодної та хмарної погоди.

  • Етапи миття. Краще розпочинати процес миття вікон із внутрішньої сторони, а закінчувати зовнішньою. Це полегшить візуальний контроль чистоти скла.

  • Правильність видалення складних плям. Не варто очікувати, що засіб для миття скла справиться з важкими забрудненнями, наприклад, слідами після ремонту. Їх потрібно спочатку видалити звичайною водою, а за необхідності локально використовувати інші мийні засоби.

Не варто застосовувати для миття вікон газету чи абразивні засоби. І зім'ятий папір, і невідповідна побутова хімія можуть залишити на поверхні скла дрібні подряпини. В результаті скло виглядатиме неохайно.

Порядок дій: як найкраще мити вікна

Збираючись упорядкувати вікна, дотримуйтесь наступного алгоритму дій:

  • Заберіть зайві предмети з підвіконня, зніміть або відсуньте штори та полотно тюлі. Якщо є жалюзі, краще підняти їх на максимум.

  • Усуньте сильні забруднення, використовуючи м'яку губку або серветку. При особливо інтенсивних забрудненнях використовуйте відповідну побутову хімію.

  • Усуньте зайву вологу за допомогою скребка та сухої серветки з мікрофібри.

  • Використовуйте спрей Чистолайн Скло – розподіліть його рівномірно по поверхні скла. Круговими рухами розітріть мийний засіб.

  • Витріть скло насухо, використовуючи рушник із мікрофібри. Для цього найкраще рухайтеся спочатку вертикальними рухами, а потім горизонтальними.

На ті місця, які залишилися недостатньо чистими, можна трохи подихати, щоб вони запітніли, та повторити витирання сухою мікрофіброю.