Новини

Як вибрати безпечний мийний засіб для посуду? Норми мийних засобів

Як вибрати безпечний мийний засіб для посуду? Норми мийних засобів

Зміст

Миття посуду - базове та рутинне заняття, яке мало кому подобається. Звичайно, багато людей виходять із ситуації шляхом покупки посудомийної машини. Але навіть власникам такої техніки іноді все ж таки доводиться мити тарілки або чашки вручну. І, безумовно, ефективність цього процесу прямо залежить від якості обраного мийного засобу. Але на які аспекти слід звернути увагу? Яким має бути безпечний мийний засіб для посуду?

Вибираємо мийний засіб: базові характеристики

Всі мийні засоби для посуду, які тільки можна зустріти на полиці магазину або на сторінках інтернет-магазину, можна розділити на дві великі групи: для ручного та автоматичного миття. Вони можуть мати різну форму, а саме, випускатися у вигляді рідини, густого гелю, порошку або таблеток. Призначення таких засобів зазначено на упаковці. Але про деякі аспекти на упаковці інформації немає. Адже важливу роль відіграють інші характеристики мийних засобів для посуду, зокрема:

  • піноутворення - здатність продукту до утворення піни прямо пов'язана з тим, наскільки добре він миє посуд;

  • безпека - засіб повинен легко змиватися з поверхні посуду, не залишаючи на ній слідів і запаху;

  • рівень кислотності (рН) - він має бути нейтральним або низьколужним, це важлива умова для профілактики появи подразнення на шкірі;

  • густота - підвищена щільність засобу допомагає мінімізувати його витрати;

  • аромат – сильно виражений запах може бути нав'язливим та неприємним, а у людей із схильністю – викликати негативні реакції.

До того ж важливо, щоб безпечний мийний засіб для посуду ефективно працював у воді різної температури.

Мийні засоби для посуду: принцип дії

Сучасні мийні засоби, призначені для миття посуду, мають у своєму складі поверхнево активні речовини. Вони можуть бути органічними або неорганічними, але їхній принцип дії схожий. Такі речовини руйнують поверхневий натяг, завдяки чому частинки жиру та інші речовини легше відокремлюються від посуду. Завдяки цьому вода може досягти поверхні тарілки або каструлі, а піна сприяє розчиненню забруднень.

Існує думка, що ПАР небезпечні для здоров'я, і ​​частка правди в цьому є — серед них є як досить безпечні речовини, так і дещо сумнівні формули. І виробник повинен інформувати споживача про тип використовуваних ПАР. У складі засобів для посуду можуть бути:

  • Аніонні ПАР (також відомі як сульфати). Відрізняються доступною ціною та високим рівнем ефективності. Однак за високої концентрації таких речовин вони можуть накопичуватися в організмі, провокуючи неприємні наслідки для здоров'я. Тому їхній рівень не повинен перевищувати 15%.

  • Неіоногенні. Ці ПАР є найбезпечнішими для здоров'я, вони розкладаються під час застосування, тому не шкодять ні людині, ні навколишньому середовищу.

  • Амфолітні. Представлені у двох різних варіантах – бувають іоноактивними, а також катіоноактивними. Мають низький рівень токсичності та не мають негативного впливу на людину, в т.ч. шкіру та дихальні шляхи.

  • Катіонні. Мають низький рівень піноутворення, проте відрізняються мінімальною токсичністю, і навіть мають бактерицидні властивості.

Безпека ПАР для здоров'я прямо залежить від концентрації таких речовин, а також від їх хімічного складу. Тому роздумуючи, який мийний засіб для посуду найбезпечніший, слід звернути увагу на інформацію про його склад.

Безпечна побутова хімія: що вибрати для посуду?

На сучасному ринку представлено безліч побутової хімії. І увагу багатьох споживачів привертають так звані екологічно безпечні гелі. Але далеко не завжди вони кращі, ніж класичні мийні засоби. Це пояснюється:

  • відсутністю сертифікації - ніхто не знає, що насправді входить до складу засобів;

  • використанням природних мийних компонентів, що можуть викликати алергічні реакції;

  • недостатньою ефективністю — засоби зі вмістом виключно природних компонентів можуть справлятися з видаленням серйозних забруднень.

Тому не варто вибирати безпечне мийне для посуду, орієнтуючись виключно на обіцянки в рекламі. Експерти радять віддавати перевагу товарам перевірених брендів, які давно знаходяться на ринку та несуть відповідальність за якість своєї продукції.

Компанія MDM Group – це український виробник, який вже понад 20 років знаходиться на ринку та є одним із лідерів у сфері постачання високоякісних професійних засобів для дезінфекції та миття.

У каталозі MDM Group представлений широкий вибір засобів для миття посуду, зокрема лінійка мийних засобів DAST та дезінфекційний продукт Чистолайн Посуд. Серед переваг продукції цього бренду:

  • справді високий рівень ефективності - таку хімію купують клінери, її використовують у сфері HoReCa, а також у побуті;

  • відкрита інформація про склад - кожен охочий може ознайомитися зі складом миючих засобів на сайті компанії (концентрація активних речовин водночас не перевищує норму - компанія дотримується норми мийних засобів для миття посуду);

  • ненав'язливий аромат;

  • швидке видалення з вимитого посуду без слідів та розводів;

  • широкий вибір об’ємів – можна замовити засіб як на 500 мл, так і на 1 або 5 л;

  • привабливі умови для оптових клієнтів

Вибираючи найбезпечніший миючий засіб для посуду, звертайте увагу на продукцію MDM Group. Це відмінні товари для того, щоб подбати про чистоту посуду та здоров'я всієї родини.