Новини

Засоби для прибирання та дезінфекції спортзалу: що купити? Топ засобів

Засоби для прибирання та дезінфекції спортзалу: що купити? Топ засобів

Зміст

Спортзал - це місце, яке регулярно відвідує значна кількість людей. У результаті на обладнанні та інших поверхнях накопичується дуже багато мікроорганізмів, зокрема вірусів, бактерій та грибків. Правильна та своєчасна дезінфекція є гарантом безпеки для відвідувачів – вона допомагає мінімізувати ризики розповсюдження інфекційних захворювань. Але як має проводитися прибирання спортзалу? Які засоби для цього можна використати?

Основні зони для дезінфекції у спортзалі

Перед покупкою дезінфекційних засобів потрібно для початку визначити, які зони потребують регулярної обробки та дезінфекції. Їхній перелік може відрізнятися залежно від оснащення конкретного спортивного залу. До основних зон відносять:

  • тренажери та спортивне обладнання - бігові доріжки, велотренажери, степери та ін., а також гирі, гантелі, штанги;

  • килимки та спортивні мати, зокрема поверхні для занять йогою та пілатесом;

  • роздягальні та санітарна зона - душові, санвузли;

  • підлоги у залі, зокрема зони для занять, коридори та інші приміщення;

  • ручки дверей та приміщення - місця, які частіше за інших контактують з руками відвідувачів.

Всі ці зони потребують різного підходу до дезінфекції та, відповідно, вибору дезінфекційних засобів.

Якими мають бути засоби для дезінфекції у спортзалі?

Існує безліч засобів для дезінфекції, які можуть використовуватися для прибирання в спортивному залі. І якісні придатні дезінфектанти мають бути:

  • ефективними – знищувати поширених збудників, які часто мешкають у громадських місцях із підвищеною вологістю, у т.ч. золотистий стафілокок, віруси грипу та коронавіруси, різні види грибка та його суперечки;

  • безпечними для людей та обладнання;

  • високоефективними та швидко випаровуються;

  • простими у застосуванні та досить економічними.

Для великих спортзалів вигідно купувати концентровані засоби у великому обсязі. Вони є найвигіднішими у застосуванні.

Які бувають види засобів для прибирання у спортзалі: що краще вибрати?

Загалом існує кілька груп засобів, які можна застосовувати для прибирання у спортзалі. Серед них:

  • Спиртовмісні засоби для експрес-дезінфекції. Ідеально підходять для тих ситуацій, коли потрібно протерти поверхні тренажерів, ручки дверей, вимикачі та інші поверхні. Вони мають швидкий вплив і швидко випаровуються. Відмінним вибором для експрес-дезінфекції може бути спрей Манорм Експерт, який містить не лише спирт, а й четвертинні амонієві сполуки – вони збільшують спектр дії засобу. Також для швидкої дезінфекційної обробки можна застосовувати серветки Нор Експрес. Вони дуже зручні та прості у використанні.

  • Засоби на основі четвертинних амонієвих сполук. Це універсальні антисептичні засоби, які підходять для щоденного прибирання наприкінці робочого дня. З їх допомогою можна прибирати підлогу, спортивні снаряди та інші поверхні. Вони безпечні для людей — їх випаровування не викликає подразнення та алергічних реакцій. Крім того, вони дуже прості в застосуванні. До таких препаратів належить концентрований препарат для дезінфекції Септолайн. Він характеризується до всього ще й економічною витратою.

  • Хлорвмісні препарати. Можуть використовуватися для дезінфекції душових кабінок та санвузла. Мають специфічний запах, тому використовувати їх варто у засобах індивідуального захисту – респіраторі, масці та рукавичках. Основні переваги таких засобів – доступна ціна, простота застосування, висока ефективність. Якщо вас цікавлять дезінфектанти, що містять хлор, зверніть увагу на таблетки Санідез. Вони дуже швидко розчиняються та забезпечують надійне видалення можливих патогенів.

Прибирання у спортзалі має бути регулярним. Тільки так можна забезпечити найвищий рівень безпеки для клієнтів.

Коментарі

Написати коментар