Новини

Відновлення шкіри рук після антисептиків

 базові рекомендації

Відновлення шкіри рук після антисептиків

Зміст

Регулярна обробка рук антисептичними засобами може негативно позначатися на стані шкіри – викликати надмірну сухість, провокувати появу тріщин, почервоніння та подразнення. А в деяких ситуаціях антисептики взагалі викликають реакцію, схожу на алергію — печіння та свербіж. Також вони підвищують чутливість шкіри. І всі ці реакції мають накопичувальний характер, тому відчуття незначного дискомфорту може раптово змінити досить виражену негативну симптоматику. Але як і чим відновити шкіру після антисептиків?

Причини пошкодження шкіри під час використання антисептиків?

Відомо, що для ефективного знищення патогенних мікроорганізмів виробники часто роблять антисептики на основі спирту. Він бореться з вірусами, бактеріями та грибками, але також повністю нейтралізує ліпідний захисний шар на поверхні шкіри. Якщо це відбувається разово чи досить рідко, жодних негативних реакцій не виникає. Але при регулярній обробці шкіра починає активно втрачати вологу та стає вразливішою.

Ризик пошкоджень зростає:

  • при використанні антисептиків, у складі яких немає зволожувальних та пом'якшувальних компонентів;

  • при паралельному використанні агресивної побутової хімії;

  • при митті рук гарячою або холодною водою (і та, і та призводить до сухості та лущення шкіри);

  • за відсутності домашнього догляду за руками.

Необхідність використання антисептиків не викликає у сучасних лікарів жодних сумнівів. Однак важливо використовувати лише якісну продукцію та правильно доглядати за руками, щоб уникнути виникнення дерматологічних проблем.

Як відновити шкіру рук після антисептиків?

Відновлення шкіри рук після антисептиків - не найшвидше та найпростіше завдання, особливо, якщо є необхідність і подальшого застосування антисептичних засобів. Відновлення мусить бути комплексним і включати:

  • Регулярне застосування зволожувального та живильного крему. Варто завжди тримати його при собі — у кишені чи сумочці та змащувати руки щоразу, як тільки з'явиться така можливість. Краще вибрати крем з рослинними оліями (наприклад, каріте або какао) та вітамінами (особливо А та Е).

  • Відмову від агресивного та жорсткого мила. Краще віддати перевагу м'яким мийним засобам, наприклад милу-пінці, яка ефективно очищає шкіру та піклується про неї.

  • Маски для рук. Це можуть бути товари з магазину або засоби, виготовлені в домашніх умовах. Важливо, щоб вони глибоко живили та зволожували шкіру, а також підтримували природний захист епідермісу.

  • Звернення за медичною допомогою у разі появи болючих тріщин або алергічних проявів. Лікування таких станів може вимагати застосування спеціальних рецептурних препаратів. А пацієнт із такою симптоматикою потребує спостереження лікаря.

  • Пиття води. Сухість та подразнення шкіри значно посилюються при загальному зневодненні організму. Тому дуже важливо вживати достатню кількість звичайної чистої води.

Також на користь довгостроковому відновленні рук після антисептика піде правильне збалансоване харчування. Для здоров'я та відмінного стану шкіри дуже важливо їсти побільше фруктів та овочів, не забувати про те, що в раціоні повинні бути корисні жири (рослинні олії, горіхи, насіння, жирна риба, авокадо тощо) та уникати відверто шкідливих і некорисних продуктів.

Профілактика проблем зі шкірою рук при застосуванні антисептиків

Щоб не задумуватись, як і чим відновити руки після антисептиків, варто з усією відповідальністю підійти до вибору антисептичних засобів. Зокрема, дуже важливо вибирати товари відомих виробників, які спеціалізуються саме на випуску антисептичних та дезінфекційних товарів. Вони уважно стежать за якістю та безпекою своєї продукції. Також важливо вибирати антисептики, у складі яких є поживні та зволожувальні компоненти – у їхній ролі найчастіше виступають гліцерин та пантенол. Для шкіри, схильної до сухості, варто придбати антисептик у формі гелю, а не спрею чи рідини.

Антисептики т.м. MDM Group відповідають стандартам якості та безпеки. Вони дбайливо очищують шкіру та допомагають уникнути негативних наслідків такої очистки навіть за умови регулярного використання. Тому такі засоби стають товарами вибору для клінік та косметологічних кабінетів, де антисептична обробка рук проводиться багато разів на день. Також їх купують для побутового використання й для громадських місць. 

Важливо враховувати, що для профілактики проблем зі шкірою при постійному застосуванні антисептиків важливо не забувати про необхідність комплексного догляду за руками. Він допоможе утримати воду у шкірі та зберегти природні функції шкірних захисних бар'єрів.

Крем для рук регенеруючий Манорм

Крем для рук регенеруючий Манорм

69.00 ₴

Коментарі

Написати коментар