Новини

Дитячі антисептики

Як вибрати найкращий антисептик для рук для дітей?

Дитячі антисептики

Зміст

За останні роки шкірні антисептики стали обов’язковим аксесуаром - вони є практично в кожній сумочці, кожному бардачку автомобіля та на кожному робочому столі. І це чудово, адже гігієна рук є важливим засобом для профілактики різних інфекційних захворювань. Але чи можна використовувати антисептики для обробки дитячих рук? Якими мають бути такі засоби для дитини? Спробуємо розібратися, як обрати антисептик для рук для дітей докладніше.

Антисептик для рук для дітей: актуальність питання

Діти набагато частіше ніж дорослі страждають від ГРВІ та ГРЗ. Багато в чому це пояснюється незрілістю дитячого імунітету, адже він тільки вчиться боротися з інфекціями. Але не слід забувати й про те, що діти часто забувають про гігієну. Зовсім маленькі діти схильні тягнути в рот пальці, а старші діти часто починають гризти нігті. І всі вони забувають про миття рук.

Дитячий антисептик для рук - це те, що могло б дійсно прийти на допомогу в профілактиці захворювань у дітей. Такі засоби ефективно знищують патогенні мікроорганізми та підходять для швидкої (екстреної) дезінфекції. Але підбирати їх для дітей потрібно з особливою скрупульозністю.

Як правильно вибрати антисептик для дітей?

Не кожен антисептик можна використовувати для обробки рук дітям. Насамперед обмеження стосуються засобів на спиртовій основі — вся річ у тому, що малюкам до 7 років вони не рекомендовані, оскільки можуть при регулярному застосуванні спровокувати зневоднення шкіри, подразнення, почуття сверблячки та появу мікротріщин. А ще спирт може проникати через шкіру в кровотік та викликати інтоксикацію. Щоб зберегти здоров'я малюка та захистити його від інфекцій, антисептик для рук дитячий потрібно підбирати з урахуванням наступних рекомендацій:

  • Для дитини дошкільного віку краще обрати засіб на основі хлоргексидину, наприклад Пелесепт РП. Такий засіб також містить гліцерин та пантенол, які доглядають дитячу шкіру та підтримують її захисний бар'єр. Водночас він дуже ефективно справляється і з вірусами, і з бактеріями, а також має протигрибкові властивості.

  • Школярам вже можна використовувати засоби на спиртовій основі. Проте й у цій ситуації важливо уважно вивчити склад. Важливо, щоб антисептик для рук дітям не містив агресивних синтетичних речовин, хімічних ароматизаторів або барвників. Краще, щоб засіб мав у своєму складі зволожувальні та/або пом'якшувальні компоненти (найчастіше з цією метою використовується гліцерин та пантенол). Також для ефективного знищення патогенів важливо, щоб засіб містив щонайменше 60% спирту. Відмінним варіантом будуть антисептики Манорм Color або Манорм Експерт.

Якщо ви збираєтеся купити антисептик для рук для дітей, який дитина буде використовувати не під вашим наглядом, необхідно обов'язково приділити увагу техніці безпеки такого засобу. Дитина повинна розуміти, що антисептик — це не іграшка, і його не можна бризкати у вічі, злизувати чи дихати випарами спирту.

Санітайзери для рук від MDM Group: переваги

Антисептики для рук від MDM Group мають кілька позитивних якостей, які роблять їх добрим вибором для обробки дитячих рук. Зокрема, той самий Манорм Color або Манорм Експерт:

  • усувають широкий спектр патогенних мікроорганізмів;

  • зволожують шкіру та пом'якшують її, попереджаючи появу сухості та тріщин;

  • не шкодять дитячій шкірі;

  • не містять речовин, небезпечних для здоров'я (при дотриманні правил експлуатації);

  • підтримують оптимальний рівень зволоженості шкіри завдяки наявності у складі гліцерину;

  • швидко вбираються, при цьому на руках не залишається липкої плівки або жирності.

Компактні антисептики зручно брати із собою на прогулянку чи подорож. Такі засоби допомагають швидко очистити руки в польових умовах за відсутності чистої проточної води та мийних засобів.

Антисептик для рук Манорм  Color 50 мл
Хіт

Антисептик для рук Манорм Color 50 мл

50.00 ₴

Засіб дезінфекційний Пелесепт

Засіб дезінфекційний Пелесепт

149.00 ₴

Засіб дезінфекційний Манорм Експерт
Хіт
Рекомендуємо
3 відгуки

Засіб дезінфекційний Манорм Експерт

35.00 ₴

Коментарі

Написати коментар