Новини

Як і чим мити холодильник всередині від запаху: засоби для чищення

Як і чим мити холодильник всередині від запаху: засоби для чищення

Зміст

Холодильник – це важлива частина кухні, в якій зберігається їжа, тому важливо підтримувати його у чистоті. Однак трапляється таке, що в ньому з'являється неприємний запах і зараз, коли техніка повсюдно виходить з ладу і не може нормально функціонувати через регулярну відсутність електроенергії, така проблема є особливо актуальною. Але як повернути холодильнику свіжість? Впоратися з цим допоможе правильно підібраний засіб для чищення холодильника всередині.

Причини виникнення запаху

Перед тим як роздумувати, з чим помити холодильник, потрібно розібратися в причинах появи неприємного запаху (визначити його джерело). Спровокувати його можуть:

  • зіпсовані продукти, у яких вийшов термін придатності або які зберігалися неправильно;

  • розлиті рідини, наприклад, молоко, соки та інші рідини, які не були своєчасно прибрані;

  • цвіль і бактерії - волога та залишки їжі сприяють розмноженню мікроорганізмів, які можуть викликати запах.

Виявивши джерело неприємного запаху, буде легше усунути його без сліду. Зокрема ви зможете зрозуміти, на яких саме відділах холодильника потрібно сконцентруватися. Адже якщо джерелом неприємного запаху стала рідина, яка протікала в різні важкодоступні місця, запах не зникне, поки не видалити її повністю.

Підготовчий етап

Щоб помити холодильник усередині, необхідно насамперед витягти з нього продукти та уважно оглянути їх, щоб серед них не було зіпсованих і з поганим запахом. На час прибирання варто перекласти їх у термосумку (замість холодоагенту можна використовувати заморожені пляшки з водою) або у відро з льодом. Звичайно, якщо продукти зіпсовані, краще одразу їх викинути та не ризикувати своїм здоров'ям.

Потім необхідно вимкнути холодильник із мережі живлення та розморозити його (у разі потреби). Також для ефективного миття потрібно вийняти полиці та інші відсіки. Тільки після цього можна приступати до подальшої обробки холодильника.

Чим же мити холодильник всередині: доступні народні засоби

Якщо шукати в інтернеті, з чим помити холодильник від запаху, можна побачити масу різних народних рецептів та рекомендацій. Серед них:

  • Розчин оцту. У народі радять розвести одну столову ложку звичайного 9% оцту у склянці водопровідної води. Не варто використовувати концентрований розчин, адже він здатний пошкодити елементи холодильника, наприклад, емальовані деталі. Протріть розчином поверхні та залиште пристрій відкритим до повного висихання. Враховуйте, що розчин оцту не підходить для протирання гумових ущільнювачів - кислота призведе до того, що вони просто висохнуть і перестануть виконувати свої функції.

  • Розчин соди. Це популярний засіб для миття холодильника всередині через його очищувальні та абсорбуючі властивості (вважається, що сода здатна втягувати молекули неприємного запаху). Для приготування робочого розчину слід розвести 3 столові ложки звичайної харчової соди в склянці води. При сильному неприємному запаху з холодильника кількість соди варто збільшити вдвічі. Нанесіть розчин на стінки холодильника та у важкодоступні місця, залиште на 10 хвилин, після чого змийте звичайною водою. Розчин, що залишився, розмістіть на полиці холодильника, щоб він вбирав неприємний запах. Враховуйте, що сода може викликати появу подряпин на пластику та емальованих поверхнях.

  • Лимонний сік. Такий засіб можна використовувати як альтернативу оцту, також він може надати холодильнику ненав'язливий цитрусовий аромат. Можна відрізати кілька частинок лимона, протерти ними поверхні пристрою та залишити на полиці на кілька днів. Але враховуйте, що лимон, як і оцет, не варто використовувати на гумових ущільнювачах.

Народні засоби для миття холодильників доступні всім без винятку. Але в них найчастіше є певні недоліки та обмеження щодо застосування. Тому користуватися ними потрібно з обережністю. А досвідчені господині та фахівці у сфері клінінгу й зовсім рекомендують відмовитися від їх застосування та віддати перевагу професійній побутовій хімії.

Як прибрати запах у холодильнику: професійні рішення

Вибираючи з чим помити холодильник від запаху, можна використовувати продукцію MDM Group. Відмінно впоратися із цим завданням допоможе Чистолайн Універсал. Це засіб, який має відмінні мийні якості, а також надає антимікробну дію. Водночас він зовсім не шкодить оброблюваним поверхням і надійно усуває неприємний запах. З його допомогою можна видалити з поверхонь забруднення, до того ж можна вільно обробляти всі елементи пристрою, зокрема емальовані деталі та гумові ущільнювачі.

Чистолайн Універсал дуже простий у використанні та економічний. Також він підходить для обробки інших поверхонь у будинку - дерев'яних, металевих, пластикових, керамічних, скляних та ін.

Засіб миючий Чистолайн Універсал
Рекомендуємо
1 відгук

Засіб миючий Чистолайн Універсал

75.00 ₴

Коментарі

Написати коментар