Новини

Дезінфекція та знезараження води

Як убезпечити себе у критичних умовах

Дезінфекція та знезараження води

Зміст

Засіб дезінфекційний Санідез

Засіб дезінфекційний Санідез

427.00 ₴

Засіб дезінфекційний Саніліт

Засіб дезінфекційний Саніліт

169.00 ₴

Засіб дезінфекційний Хлоросан

Засіб дезінфекційний Хлоросан

140.80 ₴

Засіб дезінфекційний Саніліт СТ

Засіб дезінфекційний Саніліт СТ

414.00 ₴

Підрив Каховської ГЕС став справжньою катастрофою для України, трагедією для звичайних людей, ударом по економіці та екології. Величезна кількість людей півдня країни залишилася без доступу до чистої води не тільки для пиття, а й для технічних потреб. Затоплення цвинтарів, розмив скотомогильників, загибель домашніх тварин робить воду в постраждалих регіонах не просто непридатною для пиття, а небезпечною з точки зору поширення важких інфекційних захворювань, зокрема холери, дизентерії та гепатиту А. Щоб уникнути інфікування, потрібна насамперед грамотна дезінфекція води.

Способи та методи дезінфекції технічної води

Для профілактики зараження кишковими інфекціями та іншими небезпечними для життя захворюваннями вся вода, що використовується, повинна піддаватися очищенню. Це стосується й технічної води — тієї, яка використовується для миття (прийому душу або вмивання), миття посуду, прання речей, миття сирих овочів та фруктів. Попри те, що така вода не підходить для пиття, вона повинна бути безпечною для людей і не містити патогенних мікроорганізмів.

Дезінфекція води може здійснюватися кількома методами:

  • Хлорування. Цей метод є найпопулярнішим, найдоступнішим та високоефективним. Саме за допомогою хлору здійснюється дезінфекція води на водопровідних станціях. В домашніх умовах можна використовувати зручні та недорогі гранули або таблетки для знезараження води. Відмінним вибором будуть доступні засоби від українського виробника MDM Group, зокрема Хлоросан, Санідез чи Саніліт. Дезінфекція води хлором ефективно знезаражує воду, знищує патогенні віруси та бактерії, перетворюючи брудну потенційно небезпечну воду на чисту технічну.

  • Озонування. Це ефективний спосіб знезараження води, проте для його реалізації потрібна спеціальна установка озонування, яка є далеко не в кожному будинку.

  • УФ-дезинфекція. Дезінфекція води ультрафіолетом дозволяє зруйнувати зсередини всі клітини потенційно небезпечних мікроорганізмів, проте для такого методу знезараження необхідна УФ установка для знезараження води.

  • Ультразвуковий вплив. Таким методом часто здійснюється дезінфекція води для басейнів, коливання ультразвуку знищують патогенні бактерії. Це досить ефективний спосіб знезараження, проте для його застосування потрібне спеціальне обладнання.

Отже, найпростішим методом знезараження води є дезінфекція хлором. Вона дозволяє досягти потрібного ефекту в рекордно короткий часовий проміжок, зокрема й в польових умовах. Проте варто пам'ятати, що хлорування дозволяє отримати технічну воду, яка непридатна для пиття.

Питна вода: як убезпечити себе від інфекцій

В умовах підвищеної інфекційної безпеки найбезпечнішою водою для пиття буде фабрична, упакована вода. Можна використовувати привізну воду, яку пропонують волонтери та державні організації, але її необхідно обов'язково піддавати кип'ятінню, за таких умов потрібно зберігати питну воду у щільно закритих ємностях, щоб знизити ризик її інфікування.

Слід враховувати, що вода з колодязя в місцях, що постраждали від повені, а також на території, що розташована поруч, не може бути безпечною. Це саме стосується і водопровідної води, якщо вона продовжує надходити.

Також слід враховувати, що дезінфекція води сріблом чи йодом не дає очікуваного результату, такий спосіб знезараження не можна розглядати як ефективний та безпечний метод отримання питної води.

Антисептики: незамінні засоби для профілактики інфекцій

У разі підвищеного ризику поширення інфекцій допомогти можуть і антисептики. Це чудові засоби для екстреної дезінфекції, зокрема для обробки рук. Для ефективного знищення вірусів, грибків та бактерій найкраще підходять засоби на основі спирту – вони діють швидко та повністю випаровуються зі шкіри за лічені секунди, не залишаючи після себе неприємного запаху чи плівки.

Для застосування в домашніх або польових умовах краще віддати перевагу антисептикам, які відрізняються:

  • компактним розміром;

  • наявністю у складі щонайменше 60% спирту;

  • наявністю у складі пом'якшувальних компонентів (гліцерину, пантенолу);

  • зручністю застосування (наявністю дозатора чи насадки для розпилення);

  • наявністю сертифіката якості.

Відмінним вибором можуть стати антисептики Манорм Експерт, Манорм Color чи Манорм Crystal. Це якісні та безпечні засоби від MDM Group, які надійно усувають широкий спектр патогенних мікроорганізмів та допомагають зберегти здоров'я навіть у екстрених ситуаціях.

Засіб дезінфекційний Манорм

Засіб дезінфекційний Манорм

59.00 ₴

Засіб дезінфекційний Манорм гель

Засіб дезінфекційний Манорм гель

35.00 ₴

Засіб дезінфекційний Манорм Експерт
Хіт
Рекомендуємо
3 відгуки

Засіб дезінфекційний Манорм Експерт

35.00 ₴

Антисептик Манорм-Эксперт TM Manorm
Рекомендуємо

Антисептик Манорм-Эксперт TM Manorm

44.00 ₴

Антисептик для рук Манорм Crystal
1 відгук

Антисептик для рук Манорм Crystal

194.00 ₴

Коментарі

Написати коментар